Subsidie voor praktijkleren en doorleren

 In Subsidie

De overheid vindt leren of doorleren natuurlijk erg belangrijk en stimuleert dit met subsidies. Zo is er een subsidie voor het begeleiden van bijvoorbeeld studenten en een subsidie voor het aanbieden van opleidingen voor je personeel. Lees hieronder of je hiervoor in aanmerking komt en wanneer je ze aan kunt vragen.

 

Subsidieregeling Praktijkleren

Bied je als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor praktijkleren mogelijk interessant. Deze is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus.

De hoogte kan oplopen tot € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De werkgever komt in aanmerking voor subsidie in de periode waarin de leerling door de werkgever is begeleid. De werkgever hoeft dus geen volledig studiejaar begeleiding te geven om voor de subsidie in aanmerking te komen.

Je kunt een aanvraag indienen voor studiejaar 2019 – 2020 van 1 juli t/m 16 september 2020. De subsidie zal in de maand december worden uitgekeerd wanneer deze wordt toegekend.

Let op: heb je door de coronacrisis de begeleiding van jouw leerling-werknemers eerder moeten stopzetten? De overheid is coulant en heeft besloten dat je de periode van 16 maart t/m 28 april 2020 mag meenemen als begeleidingsweken.

LEES MEER

 

SLIM subsidie

Van 1 t/m 30 september kan de SLIM subsidie weer aangevraagd worden. Het doel van de subsidie Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het midden en kleinbedrijf (SLIM) is om te stimuleren dat werknemers zich blijven ontwikkelen. Ook kunnen bedrijven deze aanvragen om een bedrijfsschool op te richten.

Ieder midden- en kleinbedrijf kan een subsidieaanvraag indienen. Je bent een MKB bedrijf als je niet meer dan 250 personen in dienst hebt en de jaaromzet minder bedraagt dan 50 miljoen euro (of jaarlijks balanstotaal minder bedraagt dan 43 miljoen euro).

LEES MEER

 

Wil je meer weten over de subsidies of kom je er zelf niet uit? Je mag altijd contact met ons opnemen!

Recommended Posts
Neem contact op

We reageren zo spoedig als mogelijk op uw vraag.