“Het Witte Huis”

Historie “Het Witte Huis”

Het Witte Huis werd gebouwd in 1897-1898 door de aannemer J.H. Stelwagen,  naar een ontwerp van de architect Willem Molenbroek. Het pand was de eerste ‘wolkenkrabber’ van Rotterdam, maar wordt door velen zelfs gezien als de eerste wolkenkrabber van Europa.

Het bouwen van zeer hoge gebouwen was mogelijk geworden door de introductie van de lift. Andere ‘moderne’ voorzieningen in die tijd waren gas, elektriciteit en een centrale telefooninstallatie.

Na het Bombardement van Rotterdam stonden er nog maar enkele gebouwen overeind, waaronder Het Witte Huis. Het gebouw is te zien in de film ‘Het Bombardement’ waarin Jan Smit de hoofdrol speelt. Dat er een hevige strijd was in Rotterdam bewijzen de kogelgaten die nog steeds aanwezig zijn in het Witte Huis.

De historie van het gebouw zorgt ervoor dat het een toeristische trekpleister is. Voor ons als accountants is er nog een inspirerende wetenswaardigheid: het eerste Nederlandse accountantskantoor “Confidentia” was aan het begin van de 20e eeuw gevestigd in Het Witte Huis.

Neem contact op

We reageren zo spoedig als mogelijk op uw vraag.